"Rooi stevent af op parkeerinfarct'

SINT-OEDENRODE – Twee inwoners van Meierijstad hebben donderdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad geen spaan heel gelaten van het plan om het aantal parkeerplaatsen op de Markt in Rooi te verminderen. “Hebben jullie oogkleppen op?” vroeg de heer Van Lieshout.

Volgens hem is vrijwel iedereen de dupe van dat plan: winkeliers, Markt-bewoners, kerkgangers en mensen die in de wijken rondom de Markt wonen.

“Er staan nu al winkels leeg in het centrum van Sint-Oedenrode. Dat heeft niks te maken met corona, maar alles met het gebrek aan parkeerplaatsen dat er nu al is. Mensen gaan naar Son en Best omdat ze daar wel de auto kwijt kunnen,” aldus Van Lieshout.

'Heeft u oogkleppen op?'

Hij vond dat hij door plannenmakers onjuist was voorgelicht. “Auto’s moeten straks bij sportpark de Neul geparkeerd worden. Volgens de plannenmakers is dat 150 meter lopen. Ik heb het nagerekend. Het is 550 meter. Wat denkt u zelf? Denkt u echt dat mensen dat steeds gaan lopen? Heeft u oogkleppen op? Dit is toch niet normaal,” aldus Van Lieshout.

Hij stelde voor meer parkeerplaatsen te maken achter de voormalige Rabobank. Ook wilde Van Lieshout het autovrije plein voor de kerk weer parkeerterrein te maken. “Alleen tijdens de openingstijden van de winkels en ingepakt in het groen natuurlijk.”

Toeristentreintje

De heer Hanenberg was al even kritisch. Hij vertelde dat hij al lang geleden een idee heeft geopperd om een toeristentreintje te laten rijden langs de mooiste plekken van Rooi. Dat kan dan meteen als verbinding tussen parkeerplaatsen en de Markt zijn. “Ik heb er nooit meer iets gehoord. Nu gaat Rooi straks ten onder aan een parkeerinfarct en zullen winkeliers uit het centrum vertrekken,” aldus Hanenberg.

De Markt in Sint-Oedenrode