SINT-OEDENRODE - Op dinsdag 20 juli gaat de Rooise Fietsvierdaagse weer van start! Vier dagen fietsen over rustige wegen door het lommerrijke Brabantse land. Iedere dag is er keuze uit drie afstanden, 30, 45 of 60 kilometer. Het is de 10e keer dat Rooi Fietst gehouden wordt, een jubileumeditie dus. De organisatie zorgt ook dit jaar weer voor volledig bewegwijzerde routes. Vrijwilligers zien erop toe dat de deelnemers ook in corona-tijd dit evenement mee kunnen maken.

Voorzitter Rien Voets: ‘Alle seinen lijken op groen te staan! We krijgen veel reacties van blije mensen. Mensen zijn echt weer toe aan een gezellig evenement. Zodra de inschrijving geopend was, kregen we al meteen veel aanmeldingen. Natuurlijk hebben we er alles aan gedaan om de fietsvierdaagse veilig en coronaproof te maken. Zo moeten deelnemers online inschrijven en betalen. Ook zijn er verschillende vertrektijden, zodat het nooit te druk wordt op de startlocatie.

Om die reden is de sttartlocatie gewijzigd en wordt nu gestart vanaf horecapaviljoen De Helden van Kien.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.rooifietst.nl en daar is ook meer informatie te vinden over dit evenement.