RondOM Sport met Schaatsen en hardlopen: ‘In februari kunnen we weer schaatsen op natuurijs”

MEIERIJSTAD - In deze aflevering van RondOM Sport marathonloper Willie van den Bergh, en Toine van Heesch en Bart van Dartel van Schaats- en Skeelervereniging Thialf Schijndel. ,,Ik denk dat we in februari weer op natuurijs kunnen schaatsen.”

Een uitzending met twee totaal verschillende sporten. Zo vertelt Willie hoe hij op late leeftijd is begonnen met hardlopen en in 2023 vele marathons liep. Toine vertelt wat goed natuurijs is en wat daar allemaal niet voor nodig is. En natuurlijk over de twee schaatsdagen die ze al gehad hebben op de natuurijsbaan.

Bart vertelt over hoeveel schaatsleden ze hebben en welke schaatsen hij heeft meegebracht. “De klapschaats is anders dan waar de leden op beginnen. Je kunt hier beter mee afzetten en dat is heel belangrijk, maar ja ze zijn wel wat duurder.”

Willie vertelt hoe fanatiek hij hardloopt en welke marathons hij nog wil lopen. Daarnaast ook hoe hij andere helpt. “Dat is is heel leuk om te doen. Je helpt iemand door de wedstrijd en je loopt natuurlijk ook zelf mee.” Een uitzending met twee inspirerende verhalen. Kortom kijken dus! Bekijk de gehele uitzending via Omroep Meierij op tv.