‘Ronde van wà zonde’: Actiegroepen vestigen op ludieke manier aandacht voor energieplannen gemeente (video)

MEIERIJSTAD - Een ludieke fietstocht om iedereen in Meierijstad kennis te laten maken met de drie mooiste delen van Meierijstad. Dat stond zaterdag op het programma van de actiegroepen “Handen af van Wijboschbroek”, “Bescherm de Rooise heide” en “LijnRecht”. De fietstocht kreeg als werktitel “Ronde van wà zonde”. En daarmee was het niet zo maar een fietstocht.

Ronde van wà zonde
Met de werktitel “Ronde van wà zonde!” wilden de actiegroepen aandacht vestigen op de plannen die de gemeente heeft omtrent windenergie en zonne-energie in deze gebieden.
“Veel inwoners beseffen totaal niet wat er in hun ‘achtertuin’ gebeurt. Nu kunnen ze dus deze prachtige tocht fietsen én ook nog eens op drie pleisterplekken een kop koffie of thee met wat lekkers erbij krijgen. Tegelijkertijd wordt er informatie verschaft over die streek en over de vergaande plannen”, aldus Frank Mulkens van de Stichting Handen af van Wijbosch broek.

De heer en mevrouw Jans uit Keldonk zaten vanochtend al vroeg op de fiets: “Het is een mooie route tot nu toe, wel een beetje douw maar lekker weer. Wij fietsen om twee redenen mee. We fietsen graag en willen eens kijken op welke plaatsen de zonnepanelen allemaal komen. Bij ons in ’t Lijnt in Keldonk zijn ze op 500 600 meter van onze woning gepland. En dat komt toch wel erg kort bij het dorp”.

‘Ronde van wà zonde’