Ronald van Venrooij start 12 Provinciën Wandeltocht

VEGHEL – Na 1 jaar voorbereiding is de 45 jarige Ronald van Venrooij uit Veghel zaterdag in Den Bosch van start gegaan voor zijn 1355 km lange wandeltocht langs de provinciehuizen in ons land. Ronald hoopt met zijn tocht tienduizend euro op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Op 11 juni hoopt hij weer terug te zijn bij de startplaats van vandaag, het Provinciehuis in Den Bosch.

Bij de start werd Van Venrooij uitgezwaaid door ouders, familieleden en kennissen en door Commissaris van de Koning Ina Adema. Die bond hem een rood-wit geblokte sjaal om zodat hij tijdens zijn tocht herkenbaar is als inwoner van Noord-Brabant. Tevens overhandigde zij hem een grote startkaart waarop haar collega-commissarissen hun handtekening of stempel kunnen plaatsen als hij bij hen op de koffie komt.

Gezelschap
Ronald liep al langer met de gedachten om iets voor een goed doel te betekenen. Hij kwam daarbij op het idee om de wandeltocht voor de Maarten van der Weijden Foundation te lopen. In principe alleen, maar op sommige stukken krijgt hij gezelschap van onder andere zijn zus Sandra en collega’s van IBN. Hij regelde de tocht helemaal zelf. Ook de overnachtingen en het eten onderweg. Soms gesponsord of anders door hem zelf betaald. “Dit is tevens mijn vakantie. De dagen die ik tekort kom krijg ik van mijn werkgever cadeau”, aldus Ronald voor zijn vertrek bij het Bossche Provinciehuis.

Voor donaties aan Ronalds goede doel: https://www.mvdwfoundation.nl/actie/ronald-van-venrooij
Wie op de hoogte wil blijven van Ronalds sponsortocht kan zolang zijn wandeling duurt elke zondag afstemmen op het radioprogramma de 55 Plusshow dat elke zondag van 11.00 tot 13.00 uur wordt uitgezonden op OSR 920 Omroep Meierij.