Rolstoelhandballers Zephyr zetten crowdfundingsactie op (video)

SCHIJNDEL - De handbalvereniging Zephyr uit Schijndel hoopt vóór 17 december 10.000 euro op te halen voor het rolstoelhandbalteam via een crowdfundingsactie. De huidige rolstoelen zijn versleten. Er is geld nodig om nieuwe sportrolstoelen aan te schaffen, onderhoud en een vervoermiddel te kopen of te huren.

Het rolstoelhandbalteam begon in 2017 en groeide daarna naar vijftien spelers. Er zijn niet genoeg rolstoelen voor nieuwe leden. De meeste rolstoelen lopen al een tijdje mee en zijn versleten. Zo was er vorige week één waar alle spaken loszaten. Een sportrolstoel heeft extra afscherming, wieltjes en schuine wielen. Een goedkope sportrolstoel kost echter 500 à 600 euro per stuk. Dat prijskaartje is te hoog voor de handbalvereniging. Een vervoermiddel zou ook veel schelen voor de rolstoelhandballers. Eén rolstoel neemt namelijk veel ruimte in beslag waardoor er meer auto's naar een wedstrijd rijden.

Geen geld
Meerdere gesprekken met de gemeente leverden niets op. Trainer Ad Martens vindt er het zijne van. "In 2017 werd mij belooft dat in 2023 het de eerste keer op de begroting zou komen. Sindsdien heb ik er nooit meer iets van gehoord." Martens schreef 105 bedrijven aan om het handbalteam te sponsoren. Dat leverde echter ook geen resultaat op. Er is tot nog toe 515 euro gedoneerd via de crowdfundingsactie.

De rolstoelhandballers van handbalvereniging Zephyr starten een crowdfundingsactie om 10.000 euro op te halen.