Roemeen in Schijndel mishandeld door manager uitzendbureau

SCHIJNDEL – De directie van uitzendbureau Reyhan is geschrokken van een video waarop te zien is dat de zoon van de directeur een Roemeense arbeidsmigrant mishandelt.

“Het zal duidelijk zijn dat wij dit gedrag volledig afkeuren omdat het niet past bij onze normen en waarden,” aldus Reyhan in een verklaring. De mishandeling gebeurde op Resort Molenheide in Schijndel.

De zaak kwam aan het licht nadat een video van de mishandeling uitlekte en is opgepikt door onder meer het Eindhovens Dagblad. Vakbond FNV heeft aangifte gedaan tegen de manager vannReyhan. Slachterij Vion heeft de samenwerking met Reyhan meteen beëindigd.

De man die de Roemeense arbeidsmigrant mishandelt is de zoon van de directeur van uitzendbureau Reyhan. Eigenaar Askin Reyhan heeft zijn zoon op staande voet ontslagen. Volgens Askin was er sprake van een privé ruzie en heeft het niks met zijn bedrijf te maken.

VION verbreekt relatie

Tegen het Eindhovens Dagblad verklaarde een woordvoerster van VION dat het bedrijf de feiten heeft onderzocht. “Feit voor ons is dat we dit niet toestaan. Dit past niet bij onze bedrijfsvoering,” aldus de woordvoerster.

Reyhan heeft op de eigen website een verklaring geplaatst. “Wij hebben deze beelden uiteraard ook gezien en zijn erg geschrokken,” aldus de directie.

Het slachtoffer werkt nog steeds bij Reyhan. Hij wordt volgens het bericht op de website door een externe deskundige behandelt. Omdat het bedrijf van het incident wil leren wordt het meegenomen in de trainingen van leidinggevenden. Ook heeft Reyhan een speciaal telefoonnummer geopend voor medewerkers die naar aanleiding van de mishandeling willen praten.

Reyhan in 's Heerenberg