Rocktopussy bij de Afzakkerij

VEGHEL- Op zondagmiddag 11 september om 15.00 uur wordt het podium van Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel tot 17.00 uur bezet door de formatie Rocktopussy.
De muzikale roots van de mannen liggen in de jaren zeventig. Bands en artiesten als Led Zeppelin, The Rolling Stones, Rory Gallagher, Howling Wolf hebben de stijl van de mannen vormgegeven. De toegang is gratis.

Je hebt werkpaarden en luxepaarden. Rocktopussy is er duidelijk een van de eerste categorie. Maar de tomeloze inzet van dit viertal gaat ook altijd gepaard met een herkenbare, stevige sound. Met de klassieke bezetting van drums, bas, gitaar en vocalen trekt deze vriendengroep al jaren met een vaste crew door het land.

Alhoewel het repertoire van het Deventer gezelschap bestaat uit klassieke rockcovers, herken je het geluid uit duizenden. Een eigen draai geven aan de muziek van legendes, dat is waar het bij leadzanger René Veldhoen, gitarist Bas Rutgers, bassist Dennis Paalman en drummer Michel Buijs allemaal om draait. Inmiddels hebben deze hardwerkende kerels hun spierballen bluesrock op meer dan 170 podia gebracht. En dat is ook de insteek: zoveel mogelijk rocken. Goudeerlijke muziek met respect gespeeld door oprechte liefhebbers van seventies rock! Het enthousiasme waarmee de songs worden gespeeld, slaat nagenoeg altijd over op het publiek.