Rockabilly bij de Afzakkerij

Tennessee Drifters, rockabilly uit het hart

VEGHEL - Zondagmiddag 29 januari staat op het podium van de Afzakkerij de rockabillyband Tennessee Drifters uit de regio Eindhoven. De band is een populaire live-act die optreedt op podia in heel Nederland. Zowel de covers van bekende rockabilly artiesten als ook de eigen nummers hebben een hoog dans-gehalte. De toegang is gratis. Aanvang 15.00 uur.
Tennessee Drifters zondag 29 januari in de Afzakkerij
Fotograaf: Tennessee Drifters

Tennessee Drifters
Deze drie door de wol geverfde muzikanten kwamen bij elkaar met een doel: oprechte muziek maken vanuit het hart. Ze spelen bekende en minder bekende fifties songs (covers) op hun eigen wijze aangevuld met eigen werk (originals). Met een eenvoudige maar authentieke bezetting van drums, contrabas, gitaar en zang spelen zij vol passie een avond vol. Invloeden zijn artiesten zoals de vroege Elvis Presley, Carl Perkins, Charlie Feathers, Warren Smith, Johnny Burnette, maar ook minder bekende artiesten uit vroeger jaren.

Goed gekozen
Rockabilly muziek is ontstaan in de vroege jaren 50, misschien wel eind jaren 40. De bekendste rockabillyperformer is zonder twijfel Elvis Presley, die met zijn allereerste opnames bij Sun Records in 1954 de stijl eigenhandig transformeerde tot een muziekstroming die aansloeg bij een breed publiek. De term rockabilly was goed gekozen, want het betreft hier een stijl die inderdaad de rock-’n-roll combineert met hillbilly of countrymuziek.