RKVV Erp hervat jeugdtrainingen

ERP – In Erp kon zaterdag 2 mei de vlag figuurlijk uit. De jeugd van voetbalvereniging Erp mocht weer gaan trainen. Vanwege het coronavirus lagen de trainingen bijna 2 maanden stil. Langzaamaan start Nederland weer voorzichtig op. Maar dat wil niet zeggen dat dit zomaar achteloos kan gebeuren. Sinds woensdag was het jeugdbestuur van Erp al druk in de weer om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. “Daarbij hebben we veel steun gehad van de gemeente Meierijstad”, zegt de voorzitter van de jeugdcommissie Job van der Heijden. “Ambtenaren waren voor ons steeds snel bereikbaar om de club te adviseren”.

Afscheid bij de ingang
Er zijn aparte looproutes naar het trainingsveld gemaakt. Ineens zijn er ook 4 fietsenstallingen. En de allerjongste voetballertjes die zaterdag het spits afbeten moesten door hun ouders bij de poort worden afgezet waarna ze met de trainers naar het veld liepen. Vaders en moeders mochten niet blijven kijken maar mochten hun kroost later weer bij de ingang ophalen. Ze vonden het niet erg. Ze waren allemaal blij dat de trainingen weer van start gingen.

Nog geen wedstrijden
Hoe lang het op deze manier zal gaan moet volgens Job van der Heijden in de nabije toekomst blijken: “Feit is dat er voorlopig nog geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Maar het begin is er en met z’n allen zorgen we ervoor dat de trainingen op een veilige manier gebeuren”.

Tags