RKSV Schijndel/De Wit verslaat koploper. Brilstand bij Handel-Avanti

SCHIJNDEL/HANDEL - Zondag wachtte Schijndel/DE WIT de uitdaging om van de koploper Boekel Sport te winnen. Avanti ’31 ging op bezoek bij Handel, waar eerder dit seizoen gelijk tegen werd gespeeld.

Schijndel/DE WIT – Boekel Sport 2-1
Zo’n vijf maanden geleden verloor Schijndel/DE WIT nog in Boekel, een wedstrijd die voor de nodige gespreksstof zorgde. Een goed voetballend Schijndel/DE WIT ging toen ten onder, nadat het een vrije trap en penalty tegen kreeg. De ploeg van trainer Methorst wilde zich dan ook maar al te graag revancheren.

Schijndel/DE WIT begon energiek aan de wedstrijd en kwam snel tot een aantal kansen. Thomas Kastelijn en Stan Guns zagen hun inzetten gekeerd worden door de Boekelse keeper. Dennis Schoenmaker voorkwam in de 16e minuut een voorsprong voor Boekel door zijn doel goed klein te houden. Toch ging de ploeg van Methorst met een achterstand de rust in: slordig balverlies leidde tot een omschakeling waaruit Tim Schuijers namens de uitploeg wist te scoren.

Snel na rust leek Boekel de score op te voeren, maar de paal bracht het nodige soelaas voor de Schijndelse equipe. De thuisploeg kwam vervolgens, met de wind in de rug, beter aan voetballen toe en voerde geleidelijk de druk op. Het geloof op minimaal een punt nam steeds meer toe en Schijndel/DE WIT werd hiervoor beloond: Stan Guns wist in de 80e minuut de stand gelijk te trekken. Drie minuten later kwam Schijndel zelfs op voorsprong, nadat een slecht verwerkte corner via een speler van Boekel in de eigen goal belandde. Boekel Sport zette vervolgens nog aan, maar Schijndel wist stand te houden. De wedstrijd eindigde zo in een 2-1 overwinning voor Schijndel/DE WIT.

VV Handel – Avanti ’31 0-0

De eerste ontmoeting tussen beide partijen dit seizoen, eindigde in een gelijkspel. Ook in Handel zou Avanti ’31 uiteindelijk niet verder komen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de plaatselijke VV. Avanti begon goed en zette al snel de thuisploeg onder druk, wat resulteerde in kansen voor Roel Kappen en Teun Kuijpers. In minuut 16 ontstond een discutabel moment: de Schijndelse ploeg schreeuwde om een penalty na een in haar ogen duidelijke handsbal, maar de scheids van dienst gaf deze niet. In het restant van de eerste helft waren er nog enkele kansen voor beide ploegen, maar deze resulteerden niet in een openingstreffer.

De tweede helft startte zoals de eerste begon, namelijk met een veldoverwicht voor Avanti. Jim Tuunter, Jip Schippers Roel Kappen en Tuin Kuijpers kregen kansen, maar geen van hen was fortuinlijk genoeg om te scoren. De intensiteit leek zijn tol te gaan eisen op de uitploeg en Handel werd richting het einde van de partij steeds gevaarlijker. De Avanti-verdediging was echter net zo effectief in de nul houden als zijn Handelse tegenhanger. Zo klonk uiteindelijk het fluitsignaal en eindigde de ontmoeting met een welbekende brilstand, een resultaat waar beide ploegen mee kunnen leven, al hoopte Avanti stiekem op meer.

Fotograaf: Ton Zandbergen