Riny van Rinsum nieuwe voorzitter Omroep Meierij

MEIERIJSTAD – Riny van Rinsum (67) wordt per 1 november de nieuwe voorzitter van het bestuur van Omroep Meierij, de lokale omroep van Meierijstad.
Van Rinsum was van 2008 tot 2017, toen Veghel fuseerde met Schijndel en Sint-Oedenrode tot Meierijstad, wethouder in Veghel met als portefeuille WMO, jeugd- en gezondheidszorg, cultuur en sport.
Daarna was Riny van Rinsum nog tijdelijk wethouder in Landerd en was hij enkele maanden locatie-manager in Geffen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Van Rinsum is ook gewestelijk voorzitter van de PvdA Noord-Brabant, vice voorzitter van Veghel Hartsave en zit hij in het bestuur van de bibliotheek en het Pieter Brueghel huis in Veghel.
Groei
Bij Omroep Meierij wordt Riny van Rinsum de opvolger van Antonie van der Staak die, als adviserend bestuurslid, sinds 1 januari 2022 voorzitter ad interim was.
‘We zijn bijzonder blij dat we in de persoon van Riny van Rinsum iemand hebben gevonden die het ontstaan van de omroep van dichtbij heeft meegemaakt en de bestuurlijke wereld goed kent”, aldus Antonie van der Staak.
“Omroep Meierij is de afgelopen jaren sterk gegroeid en geprofessionaliseerd met behoud en versterking van de rol van vrijwilligers en dat past in de landelijke ontwikkeling met betrekking tot lokale omroepen.
Rijk
Vanuit het Rijk wordt steeds meer erkend dat lokale omroepen van wezenlijk belang zijn en versterkt en geprofessionaliseerd moeten worden, maar wij zijn ervan overtuigd dat juist die vrijwilligers daarbij een essentiële rol spelen”, aldus de scheidende voorzitter, die overigens als adviserend bestuurslid graag betrokken blijft bij die ontwikkeling.