Rien en Sjan ‘boeren’ goed in zestigjarig huwelijk

EERDE – Rien en Sjan van der Pas-van den Elzen vieren hun zestigjarig huwelijksjubileum op maandag 22 januari. Een goed en lang huwelijk; het zit in de familie. De broer en zus van Rien zijn namelijk ook binnenkort zestig jaar getrouwd.
Rien en Sjan van der Pas-van den Elzen zijn zestig jaar getrouwd.

In goede gezondheid genoot het echtpaar dit weekend van een groot feest met familie, vrienden en de buren. “Ze vormen samen een goed team en hebben een groot netwerk. De buurt staat altijd voor hen klaar. Mijn vader werkt nog op de boerderij. Het houdt hem jong”, zegt dochter Monique. 

Boerenbedrijf 
De koeien- en varkensboerderij is het familiebedrijf van Rien en Sjan. Monique: “Moeder ging over de varkens. Vader over de koeien. Ze hadden ’s middags overleg. Mijn jongste broer Tim heeft het bedrijf inmiddels overgenomen.” Monique, broers Tim en Peter hadden een fijne opvoeding. Ze speelden vaak in debuitenlucht. Naast drie kinderen hebben Rien en Sjan ook kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

Potje tafeltennis
Rien en Sjan zijn dan wel op leeftijd. Ze blijven erg actief. Ze wandelen, fietsen, kaarten, dansen samen en gaan een uitdaging van een potje tafeltennis met de kleinkinderen niet uit de weg. Rien is nog altijd betrokken bij een biljartclub. Burgemeester Kees van Rooij heeft hen op maandag 22 januari bezocht.