Riek en Jo dansen al zestig jaar in de huwelijksboot

SCHIJNDEL – Ze zijn zestig jaar getrouwd, nog steeds verliefd en…gaan elke week nog samen stijldansen in Cultureel Centrum De Vink. Jo en Riek van Stiphout maken er geen geheim van dat ze elkaar onmiddellijk zagen zitten toen ze elkaar, meer dan zestig jaar geleden dus, ontmoetten op dansles. “Ik zag hem meteen zitten en vond hem een leuke jongen. We dansen nog steeds, het is regelmatig volle bak”, zegt Riek.
Jo (l) en Riek (r) van Stiphout zijn een diamanten echtpaar en vieren op 6 februari hun jubileum.

Haar man, Jo, kon zijn ogen ook niet van haar afhouden. “Ik vind haar een knap ding. Riek is heel sociaal en vlot”, aldus Jo. Hij bracht een flink deel van zijn werkzame leven door bij de schoenenfabriek van Bata in Best, en werkte daarna nog bij een containerinstallatiebedrijf in Eerde.

Jo en Riek hebben een zoon en dochter en inmiddels ook vier kleinkinderen. Het diamanten koppel kreeg ook wel tegenslagen te verwerken zoals het overlijden van een dochter kort na haar geboorte. “Maar we doen alles samen en geven elkaar ook wel de ruimte om eigen hobby’s te blijven doen”, zegt Jo. De hobby’s van het echtpaar zijn fietsen en wandelen.

Dansfeest
Het diamanten huwelijk wordt, hoe kan het anders, gevierd met een groots dansfeest op 6 februari in De Vink met veel vrienden, bekenden en familieleden. En een dag later komt burgemeester Van Rooij op de koffie in Schijndel.