Rick Terwindt blijft aan als stadsdichter

MEIERIJSTAD - Rick Terwindt blijft in ieder geval dit jaar nog stadsdichter van Meierijstad. De gemeente én Rick zijn daar heel blij mee. Of zoals Rick zelf zegt: “Ik wil graag sporen achterlaten in elke kern van Meierijstad.”

De afgelopen 1,5 jaar heeft de eerste officiële stadsdichter in ieder geval zijn sporen al nagelaten, onder meer op festivals en via voordrachten die bij Omroep Meierij te zien waren.

KIJK OOK: Stadsdichter Rick Terwindt: 'Opslaan'

Drie projecten

De herbenoeming van Rick Terwindt geeft hem de gelegenheid om in elke kern van Meierijstad sporen na te laten. “Samen met alle dorps- en wijkraden ben ik bezig om voor elke kern een gedicht te maken die de raden een passende plek geven. Inwoners geven input en dat gebeurt volop. Zo hebben in Mariaheide 80 inwoners meegedacht. De wisselwerking is erg leuk. Het zijn stuk voor stuk prachtige dorpen en op deze manier kan ik veel mensen bereiken met mijn poëzie.” Want dat is wat de stadsdichter wil: poëzie bij zoveel mogelijk mensen brengen. Daarom zal hij ook voor Meierstad Mijmert en Koningsdag in de pen klimmen. Daarnaast is Rick Terwindt ‘ actief als kanaaldichter’ van de Zuid-Willemsvaart.