Rhode verpulvert Union in eigen huis

SINT-OEDENRODE – Rhode verslaat Union overtuigend met 6-0 op sportpark De Neul. Jesse van den Oever, Geert Oerlemans en Mark van der Zanden scoorden alle drie twee keer. Rhode heeft nu twee van de vier wedstrijden binnen tien dagen gewonnen.
Rhode won met 6-0 van Union op sportpark De Neul.

Rhode startte flitsend tegen Union. Na slechts vijf minuten op het scorebord zorgde Jesse van den Oever voor het eerste doelpunt. Geert Oerlemans nam het initiatief met een individuele actie, waarbij hij zijn tegenstander omspeelde aan de rechterflank. Met een voorzet vond hij Van den Oever in het hart van het strafschopgebied. De vroege voorsprong gaf Rhode vleugels. Meerdere keren ontstonden er gevaarlijke momenten voor het doel van Union. In de 22e minuut werd het dominante spel van Rhode beloond met de 2-0. Tijn Vorstenbosch verzorgde assist uit een rebound voor Mark van der Zanden die afrondde. Rhode bleef druk uitoefenen en creëerde kans na kans.

In de 32e minuut werd het 3-0, toen Geert Oerlemans een rebound binnen werkte. Vlak voor rust breidde Rhode haar voorsprong verder uit met twee doelpunten. De vierde goal in de 44e minuut was het resultaat van een teamaanval, Bas van Kuringen een voorzet aflegde op het hoofd van Geert Oerlemans. Bij de 5-0 strafte Mark van der Zanden een fout in de opbouw van Union genadeloos af. Rhode domineerde, heerste en overrompelde Union in de eerste helft en ging met een 5-0 voorsprong de kleedkamer in.

Sparen en uitspelen
In de tweede helft van de wedstrijd was het Rhode dat haar dominantie voortzette, hoewel Union af en toe probeerde terug te vechten. Rhode bleef de controle behouden en zocht naar meer doelpunten om hun voorsprong verder uit te bouwen. Keeper Paul van Heesch hield zijn doel schoon. Mark van der Zanden had een paar uitgelezen kansen om de voorsprong naar 6-0 te tillen, maar slaagde daar niet in. Uiteindelijk was het Jesse van den Oever op aangeven van Coen van Langen die zijn tweede doelpunt scoorde en de voorsprong van Rhode verder vergrootte tot 6-0. Ondanks verschillende mogelijkheden en de aanhoudende druk kon Rhode de score niet verder opvoeren.

Trainer Theo van Lieshout kon nog spelers sparen en rust geven. Hij was erg tevreden over de ruime zege. “We legden een goede eerste helft op de mat. Dubbele cijfers waren niet ondenkbaar.” Met vier wedstrijden in tien dagen is het schema van Rhode de afgelopen weken bomvol. De nummer vier reist komende donderdagavond af naar Nistelrode om het op te nemen tegen Prinses Irene.