Rhode verliest van koploper Boekel Sport

SINT-OEDENRODE – Rhode heeft het zondag op eigen veld tegen koploper Boekel Sport niet gered. Na 90 minuten stond er een 0 – 2 nederlaag op het scorebord van sportpark De Neul in Sint-Oedenrode.

Koploper
Boekel Sport heeft tot nu toe al zijn 8 competitiewedstrijden nog gewonnen. Begin september speelden beide ploegen voor de beker tegen elkaar en toen wist Rhode met 5-0 te winnen. Rhode was erop gebrand om weer een goed resultaat te boeken en Boekel Sport de eerste punten af te snoepen.
Gelijkwaardig
De eerste helft gaf een gelijk opgaande strijd te zien. Beide teams speelden op de aanval en daardoor golfde het spel op en neer. Het leidde over en weer tot kansjes, maar de beste kans kwam in de 20e minuut voor Rhode. Mark van der Zanden speelde Simon van de Wetering strak in. Die draaide vervolgens goed weg van zijn tegenstander, waardoor hij op de 16-meterlijn in kansrijke positie kwam. Het schot van Simon werd echter gepareerd door de keeper. Vanaf minuut 42 moest Boekel Sport met 10 man verder, vanwege een tweede gele kaart voor een middenvelder. Niet veel later claimde Boekel Sport een penalty, omdat Rhode hands gemaakt zou hebben. De scheidsrechter ging daar evenwel niet in mee.

Deksel op de neus
De vraag was hoe Rhode het numerieke overwicht in de tweede helft zou gaan uitbuiten. Het kreeg echter snel het deksel op de neus, toen Boekel Sport een indirecte vrije trap kreeg op 17 meter van het doel. De bal werd breed gelegd en vervolgens onder in de hoek geschoven: 0-1. Rhode liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zocht behoedzaam naar een bres in de stugge verdediging van Boekel Sport. Op zijn beurt loerde Boekel Sport op kansen vanuit de omschakeling en die kwamen er meerdere. Gelukkig voor Rhode stond het vizier van de aanval van Boekel Sport niet op scherp, waardoor Rhode kon blijven gaan voor de gelijkmaker. Met extra aanvalskracht en wat omzettingen in het team werd de druk door Rhode opgevoerd.

Het leidde tot twee kopkansen die naast gingen en een tot corner verwerkt afstandsschot van Sander Pittens. In minuut 79 kon Boekel Sport door een te korte terugspeelbal alleen op het Rhodedoel af, maar keeper Paul van Heesch voorkwam een tweede tegendoelpunt. Dat viel even later alsnog, toen een aanvaller van Boekel Sport zich tussen drie Rhodenaren vrij speelde en de bal in het doel schoof. Rhode kon geen vuist maken tegen het fysiek sterke(re) Boekel Sport. Verder dan een gemiste kopbal kwam Rhode niet meer, dus bleef het bij 0-2.