Rhode neemt afstand van degradatiestreep door ruime zege tegen Heeswijk

Rhode won met 5-1 tegen de nummer 12 van de competitie VV Heeswijk. Trainer Theo van Lieshout is bekend met Heeswijk. Hij was daar de vorige twee seizoenen hoofdtrainer. Rhode stijgt door de zege naar de vijfde plek en vergroot het gat met de onderste vijf ploegen tot minimaal zes punten.
Rhode won met 5-1 van VV Heeswijk en stijgt daardoor naar een vijfde plek. Archieffoto.

Heeswijk dacht in de vijfde minuut op voorsprong te komen. Dat doelpunt ging alleen niet door wegens buitenspel. Rhode ging daarna beter spelen. Toch viel de openingstreffer in de 24e minuut voor de roodwitten onverwacht. Roel Smeets gaf een lange crosspass op Coen van Langen, die Tijn Vorstenbosch bediende. Na een geblokte eerste inzet schoot hij in de rebound binnen. Op de 2-0 hoefde Rhode niet lang te wachten, één minuut later lag de bal al in het net. Een voorzet van Bas van Kuringen kon net niet worden gekopt, maar werd opgevangen door Tijn Vorstenbosch. Hij passeerde een tegenstander en schoof de bal onder in de hoek. Met een 2-0 voorsprong ging Rhode de rust in.

Man of the match Tijn Vorstenbosch
“Heeswijk zit in de situatie dat als je de 3-0 scoort de wedstrijd gespeeld is. Daarom zei ik ‘kom aan mannen, begin fel aan de tweede helft en maak het af’”, reageerde trainer Theo van Lieshout. Rhode begon daarom sterk aan het tweede bedrijf en de 3-0 viel binnen een krappe anderhalve minuut al in het Heeswijkse doel via Mark van der Zanden. Uitblinker Vorstenbosch verzilverde zijn hattrick toen hij een geblokte vrije trap in de 53e minuut wist te promoveren tot de 4-0.

Ryan Kreeft liep even later al naar de middenlijn om de 5-0 van hemzelf te vieren. Het doelpunt werd alleen wederom afgekeurd vanwege buitenspel. In de 67e minuut volgde een afstandsschot van Coen van Langen van ruim 30 meter dat in de kruising eindigde. Rhode hield niet de nul. Heeswijk maakte via Max Sluiter de 5-1. De 5-2 die leek te vallen werd opnieuw afgekeurd. Een speler van Heeswijk beging een overtreding op de keeper. De eerste eindstand die op het nieuwe scorebord van de voetbalclub voor het eerste van Rhode staat, is dus 5-1.