Repetities voor Korenfestijn Wijbosch in volle gang (video)

WIJBOSCH - Er wordt nog druk gerepeteerd door het gezelligheidskoor Potpourri uit Schijndel voor het Korenfestijn op vrijdag 24 november in de Anna Kapel in Wijbosch. Het is het eerste korenfestijn dat in Wijbosch plaatsvindt. En Potpourri is niet het enige koor dat die avond het podium betreedt. Zeemanskoor Deining en Popkoor Ameezing Vocals uit Haps maken de avond compleet.

Bijzondere avond
Het belooft een bijzondere avond te worden, waarbij bezoekers worden meegevoerd door de hartverwarmende klanken van de koren. Het repertoire van de koren bestaat uit zeemansliederen, popliedjes en meezingers. De koren treden twee keer ongeveer 25 minuten op. En de toegang is gratis.

Zeemanskoor Deining
Het repertoire van het zeemanskoor bestaat uit Nederlands- en Engelstalige zeemans- en shanty muziek. Zij zingen onder meer The wild rover, Meisje ik ben een zeeman en de Woonboot.

Popkoor Ameezing Vocals
Dit popkoor brengt diverse bekende popsongs. Zij zingen onder meer een medley van Abba liedjes, Sound of Silence en Fix you. Het koor bestaat ruim 1,5 jaar en het is geweldig te horen wat zij neerzetten in zo’n korte tijd. Met recht de trots van Haps.

Gezelligheidskoor Potpourri
Elk optreden van dit koor is een waar feestje. Zij zingen onder meer Does your mother know, Delilah en Zeeman laat dat dromen. Het koor heeft zijn sporen reeds verdiend in Schijndel en omgeving. Het bestaat ongeveer 7 jaar en heeft een kleine 30 leden.

Omroep Meierij is bij het korenfestijn aanwezig en maakt hiervan opnamen die rond de feestdagen worden uitgezonden.

Repetitie gezelligheidskoor Potpourri voor Korenfestijn op 24 november
Fotograaf: Jan van Oort