Reorganisatie bij Jumbo zal op hoofdkantoor Veghel zeker banen gaan kosten (video)

VEGHEL - Jumbo heeft donderdagavond bekend gemaakt dat het concern gaat reorganiseren en dat zal vooral gevolgen hebben voor de kantoorbanen op het hoofdkantoor in Veghel. Het is gebruikelijk dat de vakbonden hiervan op de hoogte worden gesteld, maar bij de FNV wisten ze nergens van.

Daar werken op dit moment volgens een woordvoerster van Jumbo ongeveer 1400 mensen. Hoeveel banen er verloren zullen gaan door de nu aangekondigde reorganisatie is nog onbekend en Jumbo doet daarover ook nog geen verdere mededelingen.
Jumbo zegt in de aankondiging te willen investeren in de winkelervaring van klanten en dat dat kan door een beter en duurzamer assortiment en lagere prijzen.
Jumbo topman Ton van Veen stelt in de aankondiging van de reorganisatie dat het tijd is voor verandering.

Slagvaardig
“Wij willen weer ondernemend en slagvaardig worden en dat is ook zeker nodig in de huidige retailcontext waarin businessmodellen onder druk staan”, aldus Van Veen.
“Daarom bouwen we aan een nieuwe, echt andere kantoororganisatie waar ook een andere manier van werken bij hoort. We gaan de organisatie optimaler inrichten om onze winkels en klanten -zowel fysiek als online- zo goed mogelijk te bedienen. Zij komen nog meer in het ‘gele hart’ van onze organisatie”.
Schamele winst
De nu aangekondigde reorganisatie komt ook nadat eerder dit jaar al bekend werd dat Jumbo in 2023 genoegen moest nemen met een schamele winst van 22 miljoen euro, maar liefst 70 procent minder dan in het jaar ervoor.
En Jumbo maakte, bij de bekendmaking van die cijfers, er ook als eerste supermarkt-keten gewag van dat de toenemende winkel-diefstallen een serieus financieel probleem zijn. Het concern kondigde daarom aan dat er scherpe maatregelen zullen worden genomen om die winkeldiefstallen tegen te gaan. En sinds die aankondiging staan er in alle supermarkten ook grote kartonnen ‘politieagenten’ met de waarschuwing dat bij winkeldiefstal altijd een boete zal worden opgelegd.

Frits van Eerd
En Jumbo heeft de afgelopen jaren natuurlijk ook duidelijk te maken gekregen met de aanhouding van de toenmalige topman Frits van Eerd, in september 2022. Van Eerd wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een witwasprocedure en zal zich daarvoor, naar verwachting in september van dit jaar, moeten verantwoorden voor de rechtbank.
Van Eerd trad in verband met deze beschuldiging ook terug als topman van het concern en zijn plaats wordt sindsdien ingenomen door Ton van Veen.

Tags