Renee van Bavel zingt Herman van Veen

VEGHEL - Renee van Bavel staat op vrijdag 27 maart in De Blauwe Kei in Veghel met het theaterconcert ‘Mensenkind’. Een avondvullend programma waarin zij het repertoire van Herman van Veen zingt.

“Dag Mensenkind”, is wat Herman van Veen zei toen hij Renee voor het eerst zag. Nu, jaren later, verbindt Renee van Bavel, begeleid door pianist Dirk Flatau, het werk van Herman van Veen in ‘Mensenkind’ met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier de klassiekers zoals 'Liefde van later', 'Suzanne' en 'Cirkels' in een nieuw licht.

‘Mensenkind’ is een concertprogramma waarin Renee van Bavel kijkt naar de wereld om haar heen en zingt wat zij ziet. In de kleine stukjes tekst tussendoor -soms niet meer dan een paar regels grappige terzijdes, gedachten en actuele observaties- brengt ze het repertoire uit de jaren van toen naar het nu.

‘Mensenkind’ zit niet alleen vol herkenbare melodieën uit vervlogen tijden, maar is ook persoonlijk en raakt de actualiteit. Zo zingt ze het lied “Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald?” voor de mannen die aan het roer staan van deze wereld. Ze neemt je mee aan de hand van haar joodse huisarts door De Rivierenbuurt, bezingt de eerste prille liefde in al haar zoete zoenen, vraagt zich af 'Weet je nog?' en bewondert de 'Liefde van later'.

Renee van Bavel - fotografie Stefanie Fiebrig