René Moïze de Chateleux nieuwe Gilde Koning 2021 Sint Barbaragilde

VEGHEL – Tijdens het Koningschieten bij het Sint Barbaragilde in Veghel eiste René Moïze de Chateleux zondag de titel Gildekoning Veghel 2021 voor zich op. De 68-jarige gildebroeder schoot als één van de 9 deelnemers bij het 199e schot de houten vogel, die zich op 16 meter hoogte bevond, naar beneden. Daarmee kwam tevens een einde aan het tweejarig Koningschap van Paul Wonders.

Erelid Ina Adema ook aanwezig
De Gildedag begon zondagmorgen met een Heilige Mis in de Lambertuskerk. Op het plein voor de kerk lieten de vendeliers en tamboers hun vaardigheden zien en horen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Jan Goijaarts namens de gemeente Meierijstad dat ook de Erewijn aanbood. Tijdens de lunch in het Gildehuis aan de Geerbunders voegde ook Erelid Commissaris van de Koning Ina Adema zich bij het gezelschap.

Schieten op houten vogel
Aan het “vrijen van de Schietboom “ voorafgaand aan het schieten deed naast Ina Adema en Jan Goijaarts ook Gildeheer pastor Ard Smulders mee. Nadat het gildegeweer vanuit de schietbunker was opgehaald kon het schieten op de houten vogel beginnen. Frank-Jan van Zutven werd Adjudant. De hoofdtamboer en geweerschutter bij het Sint Barbaragilde vuurde het een na laatste schot.