Reizigers dupe van staking

MEIERIJSTAD – Komt er wel of geen bus. De reizigers die donderdagmorgen op het busstation in Veghel op vervoer stonden te wachten, wisten het ook niet. De aankomsttijden van enkele bussen op het electronische informatiebord veranderden om de paar minuten van tijdstip. De bus kwam echter niet. “Ik neem vandaag maar de auto”, zei een man die wegbeende.

Een jonge reizigster uit Boekel had deels geluk. Vanuit haar woonplaats kon ze wel met de buurtbus naar Veghel. “Tja, dat zijn vrijwilligers. Die rijden wel”, vertelt ze. Voor haar overstap op een streekbus moest ook zij afwachten of ze op de plaats van bestemming kon komen. Net zoals een drietal reizigers dat in het bushokje naar het informatiebord bleven staren. Maar geen bus in aantocht.

Info op de website
Of je met de het streekvervoer op pad kunt ligt aan het aantal werkwilligen, laat Jeltsje van de vervoersmaatschappij weten. “Op basis van de voorgaande stakingen gaan we er vanuit dat we een deel van onze dienstregelingen wel kunnen rijden. Meer info vind je op https://www.arriva.nl/a/staking.htm”.

Geen CAO-akkoord
Ook de boodschapper van Arriva kan er niets aan doen dat de reizigers donderdag en vrijdag niet in de bus kunnen stappen. De buschauffeurs in het streekvervoer die zijn aangesloten bij het FNV leggen hun werk neer omdat de bonden en de werkgevers bij een cao-overleg niet tot een loonakkoord kwamen.

Wachtende reizigers op busvervoer in Veghel
Fotograaf: Hans Hultermans