Reddingsbrigade Veghel neemt afscheid van zwembad De Beemd

VEGHEL – Voordat De Beemd per 1 januari definitief op slot gaat, namen de leden van de Reddingsbrigade Veghel (RBV) woensdagavond afscheid van hun vertrouwde zwembad. Bijna 47 jaar zwommen zij hier hun baantjes en deden oefeningen die zij, als het moet, in de praktijk kunnen brengen.

 

Het werd een bijzonder afscheid. Samen met Onderwatersport Veghel waren tegelijkertijd 2 duikongevallen in scene gezet. Teams van RBV verleenden eerste hulp aan de fictieve slachtoffers. Met de tips die de hulpverleners naar aanleiding van hun optreden van de duikers kregen werd het afscheid van het bad toch nog als nuttig ervaren.

 

Superblij
Beide verenigingen kijken uit naar de start van hun activiteiten in het nieuwe zwembad dat in de nabijheid van het oude bad in aanbouw is. Daarvoor moeten ze nog wel enkele maanden geduld hebben. De komende maanden kunnen RBV-leden in de overige zwembaden in Meierijstad terecht. De duikers van Onderwatersport Veghel beoefenen hun sport tot die tijd in Sint-Oedenrode. Weliswaar zonder duikuitrusting maar alleen met snorkel. “Het is even behelpen maar daarna krijgen we er een mooi nieuw bad voor terug”, aldus Danny van der Aa. Ook Jeroen Höppener van RBV kijkt uit naar het nieuwe zwembad en zegt: “Het heeft heel veel jaren geduurd. Maar we zijn superblij dat dit het komende jaar gerealiseerd gaat worden”.