Recordaantal geplante bomen in Meierijstad op boomfeestdag (Video)

Nijnsel/Veghel – In Meierijstad zijn woensdag in totaal 5670 bomen en een bosplantsoen geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag. Kinderen van acht basisscholen hielpen mee om de bomen te planten aan de Sonseweg in Nijnsel en het Heiligt in Veghel.

Vrijwilligers van het IVN Sint-Oedenrode, de buitendienst van de gemeente en een aannemer begeleidden de plantwerkzaamheden.

(Met) bomen werken
Het thema van 2022 is “(met) Bomen Werken!”. Het doel van de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag is kinderen betrekken bij het gemeentelijk groen en ze de waarde ervan laten inzien. Een actueel maatschappelijk thema is het planten van (meer) bomen. Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering.

18 soorten bomen
Maar liefst vier wethouders hielpen de kinderen mee met planten. Er werden achttien soorten bomen geplant waaronder de linde, hazelaar, wilg, esdoorn, grove den, tamme kastanje en de berk. Wethouder Jan van Burgsteden: “Vergroenen is belangrijk om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te vergroten. Het is goed hier de kinderen al op jonge leeftijd van bewust te maken. En ook om ze te laten zien hoe interessant het vak van boomkweker/boomverzorger kan zijn. Het is dan ook een feest om deze leuke en belangrijke traditie sámen met de kinderen te doen.”