Recordaantal genomineerden Sportawards

MEIERIJSTAD – Er is een recordaantal genomineerden voor de Sportawards 2019 van de gemeente Meierijstad. De Sportraad Meierijstad en de gemeente maken op 19 februari bekend welke sporters en teams zijn genomineerd. De verkiezing zelf is op 29 maart.


Er zijn 57 kampioenen (34 volwassenen, 23 jeugd) en 45 (25 volwassenen, 20 jeugd) genomineerden in vijf categorieën aangemeld. Dat is beduidend meer dan vorig jaar.


Een onafhankelijke jury bepaalt voor de genomineerde sporters de winnaar per categorie. De kampioenen worden op die dag gehuldigd.

Publieksprijs
Op 19 februari worden alle genomineerden per categorie bekend gemaakt op www.sportawardsmeierijstad.nl. Alle inwoners van Meierijstad kunnen dan tot 23 maart hun stem uitbrengen via deze website. Er wordt een publieksprijs voor de jeugd en voor de volwassenen uitgereikt.


Op 29 maart is er weer een feestelijk programma in en rond ’t Spectrum in Schijndel. Het feest begint voor de jeugd al in de middag. Er zijn diverse sport- en spel activiteiten met workshops, demonstraties en clinics. Als hoogtepunt worden de jeugdige kampioenen, in de leeftijdscategorie 5 tot 18 jaar gehuldigd. Wethouder Coby van der Pas maakt deze dag de genomineerde winnaars en de


‘s Avonds gaat het feest verder voor de volwassenen met de huldiging van de kampioenen, de bekendmaking van de genomineerde winnaars en de publieksprijs 2019 voor volwassenen.

De winnaars van 2018