Rabobanken in Rooi en Schijndel sluiten de deuren

SCHIJNDEL/SINT-OEDENRODE – Door corona waren de kantoren van de Rabobank in Schijndel en Sint-Oedenrode al langere tijd gesloten. En deze filialen zullen ook niet meer opengaan. Het dichtstbijzijnde kantoor aan de Stationsstraat in Boxtel blijft tot dit najaar open. Maar dan valt
ook
het doek voor dit bankkantoor.


De Rabobank belooft rekeninghouders dat ze altijd op een kantoor terecht kunnen dat binnen 20 minuten autorijden te bereiken is. Voor mensen uit Schijndel en Sint-Oedenrode is dat het kantoor aan de Rembrandlaan in Veghel of (vanaf 6 september) aan de Torenstraat in Sint-Michielsgestel.


Meer online contact
De sluiting van de twee filialen past in de trends van banken om steeds meer de focus te leggen op online dienstverlening. Sterker nog: de Rabobank verwijst naar de toegenomen online dienstverlening als reden voor de sluiting van bankkantoren. Tijdens de coronasluiting steeg het telefonisch contact met 25% en het online chatten met 45%. Ook gebruiken steeds meer mensen internetbankieren of een app om hun bankzaken te regelen. Een tweede reden om bankkantoren te sluiten is het feit dat in de kantoren geen geldautomaten meer aanwezig zijn. Dit komt door de komst van de gele geldautomaten van Geldmaat.