Raad voelt wel voor verplichte zonnepanelen op het dak

MEIERIJSTAD – De gemeenteraad van Meierijstad voelt wel iets voor verplichte zonnepanelen op bedrijfsdaken. Op aandrang van een raadsmeerderheid gaat de gemeente onderzoeken of bedrijven in de toekomst verplicht kunnen worden bij nieuwbouw een voorziening te treffen zodat er zonnepanelen op het dak kunnen worden gelegd.

Een motie hiervoor werd ingediend door PvdA, HIER, Hart, D66 en Gemeentebelang Meierijstad. Volgend jaar maakt het rijk het gemeenten mogelijk om bedrijven te verplichten bij nieuwbouw al rekening te houden met zonnepanelen.

De indieners van de motie wilden dat de gemeente daarin vooroploopt en nu alvast stappen in die richting zet. Volgens de eerste indiener van de motie, Sikko Oegema van de PvdA, geeft de gemeente een positief signaal af naar de inwoners van Meierijstad door nu al na te denken over zo’n verplichting. De gemeente geeft dan het goede voorbeeld als het gaat over verduurzaming.

Wethouder Harry van Rooijen kon zich daar wel in vinden en namens het college van burgemeester en wethouders nam hij de motie over.

Wethouder Harry van Rooijen neemt motie zonnepalen over