Raad van State wil advies over ombouw N279

VEGHEL – De ombouw van de N279 tussen Veghel en Asten is voorlopig niet aan de orde. De Raad van State wil eerst advies van Stichting Advisering Bestuursrechtspraak, de STAB.

Er is veel verzet tegen de verbreding van de N279. Die bezwaarmakers vinden dat de provincie gebruik maakt van verouderde verkeerstellingen om het nut van de verbreding te onderbouwen.

Een aantal weken geleden besloot de Raad van State al om de individuele bezwarenprocedures op te schorten. Reden daarvoor is dat de Raad van State eerst een uitspraak gaat doen tegen de algemene bezwaren die zijn ingediend en dat het daarom niet zinvol is om de individuele bezwaarmakers naar Den Haag te laten komen.

Woensdag besloot de Raad dat er eerst een advies aan de STAB wordt gevraagd. De ombouw van de weg met onder meer een verdubbeling van het aantal rijstroken bij Veghel kost ruim 260 miljoen euro. Het is één van de grootste verkeersprojecten in Brabant.

Omdat het werk voorlopig niet doorgaat wordt de N279 opgelapt. Het verkeer tussen Veghel en Asten moet er rekening mee houden dat de komende maanden met enige regelmaat de N 279 in één of beide richtingen afgesloten zal zijn.
Het asfalt op deze weg is op diverse plaatsen dusdanig beschadigd dat er groot onderhoud gepleegd gaat worden.

Tags