Raad van State behandelt Silohotel

VEGHEL - De Raad van State in Den Haag buigt zich vandaag over de bezwaren die zijn ingediend tegen de (herziene) plannen voor de bouw van een hotel op de silo’s aan de Noordkade in Veghel, het zogeheten Silohotel.


Omwonenden vrezen nog steeds veel overlast en zijn het onder meer niet eens met de manier waarop in de plannen wordt aangegeven dat er voor alle geplande hotelkamers ook een extra parkeerplek wordt gerealiseerd.


Zowel voor de omwonenden als voor Bouwbedrtijf Van de Ven, dat het Silotel wil realiseren, als voor de gemeente wordt het dus een spannende dag.


Overigens wil de politieke partij Hart dat er binnen niet al te lange tijd een informatieavond voor gemeenteraadsleden wordt gehouden over de voortgang van het uit 2012 stammende masterplan Noordkade. Dat masterplan voorziet in een groot aantal ontwikkelingen m.b.t. de culturele hotspot die de Noordkade aan het worden is en loopt door tot het 2035.


Maar Hart vraagt zich af of die plannen niet veel te grootschalig worden. Deze week heeft overigens de PvdA ook al vragen gesteld aan het college van B & W over de ontwikkelingen aan de Noordkade.

Tags