Raad Meierijstad wil sobere verbouwing Bestuurscentrum

SINT-OEDENRODE – Bijna alle politieke partijen in Meierijstad zijn het er over eens dat het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode moet worden aangepast, dat er een nieuwe raadszaal moet komen en dat de ‘achterste’ twee delen (lobben) afgestoten moeten worden.

Dat is donderdagavond duidelijk geworden tijdens de commissievergadering en ook werd duidelijk dat de raad in overgrote meerderheid denkt dat hiervoor een kleine negen miljoen euro nodig is, al valt over dat bedrag best nog wat het nodige te zeggen. Zoveel zelfs dat wethouder Rik Compagne bijna een berekening kon maken dat het de gemeente uiteindelijk geen cent zou gaan kosten…

Alleen de fractie van Lokaal blijft, waarschijnlijk, bij het al aangekondigde tegen standpunt al wilde fractie-voorzitter Karel van Lieshout wel toezeggen dat hij alle oproepen om het plan toch zo sober mogelijk uit te voeren, wel zou willen steunen. In tegenstelling tot de overige raadsleden vond Van Lieshout dat de huidige raadszaal met zijn beperkingen toch voldoende geschikt is, maar daar denkt de rest van de raad toch wezenlijk anders over. Niet alleen wordt de zaal als te klein beschouwd, maar ook als onveilig en als te weinig duurzaam.

‘Dromen’
Maar voor plannen om ook ‘groter te dromen’, zoals een ondergrondse raadszaal, daar kreeg D66-woordvoerder Hobert geen handen voor op elkaar. Integendeel, sober en doelmatig, dat is in de ogen van de meeste fracties meer dan voldoende.

Wat er precies moet gaan gebeuren met de lobben 3 en 4 blijft voorlopig nog even onduidelijk, al gaven meerdere raadsleden wel aan dat ‘wonen’ en ‘zorg’ belangrijke thema’s zijn als het gaat om een nieuwe bestemming voor dit deel van het huidige complex.