PvdA wil namens bezorgde omwonenden opheldering over activiteiten Noordkade

VEGHEL – De PvdA wil van burgemeester en wethouders van Meierijstad opheldering over activiteiten op de Noordkade in Veghel. Aanleiding zijn opmerkingen van omwonenden die bij de partij aan de bel hebben getrokken.

Zijn voor al die activiteiten wel vergunningen verleend en wordt er wel genoeg met de buurt overlegd, zijn de centrale vragen die PvdA’er Sikko Oegema stelt aan het college.

Het is een heel lijstje dat omwonenden hebben samengesteld. De activiteiten die worden genoemd variëren van uitbreiding van het foodcafe van 100 naar 315 plaatsen tot het plan voor een vaste loopbrug om gebouwen met elkaar te verbinden.

Culturele hotpsot

Er gebeurt veel op de Noordkade, de culturele hotspot van de gemeente Meierijstad. Maar is dat allemaal wel volgens de regels, vragen omwonenden zich af. Andere zaken die ze aan de orde stellen zijn de uitbreiding van het opleidingscentrum en het minirestaurant van Downies en Brownies, uitbreiding van de mogelijkheden met een rondvaartboot en uitbreiding van de bioscoop.

De opmerkingen van omwonenden zijn voor de Partij van de Arbeid reden om bij burgemeester en wethouders opheldering te vragen. Volgens de partij zijn omwonenden bezorgd en verontwaardigd. Sikko Oegema wil weten of er voor al die ontwikkelingen vergunningen zijn verleend, vooral als het gaat over geluidsproductie. Ook vraagt de sociaaldemocraat of er over al die activiteiten ooit met de omgeving wordt gesproken.