PvdA wil mening van bevolking over energietransitie

MEIERIJSTAD – Meierijstad wil energieneutraal worden, maar de vraag is hoe dat moet. Tijdens een commissievergadering deze week sprak PvdA raadslid Sikko Oegema over een duivels dilemma. De partij heeft daarom een bijeenkomst georganiseerd waar iedereen welkom is om mee te praten.

De informatie-avond over energietransitie in Meierijstad wordt gehouden op donderdag 30 januari om 20.00 uur in het dorpshuis in Zijtaart, Pastoor Clercxstraat 50.

Duivels dilemma
Het duivelse dilemma zit hem volgens de PvdA in kiezen tussen groen of zonnepanelen, kiezen tussen een open landschap of windmolens en zonneparken. Eerst de daken van bedrijven vol leggen en dan pas het landschap of zijn we dan te laat? Hoe zien de gemeentelijke plannen eruit en moet de partij daarmee akkoord gaan?

De fractie PvdA Meierijstad organiseert een informatieavond voor leden en belangstellenden met de vraag welke keuzes de partij moet maken.

Raadslid Sikko Oegema en andere fractieleden zullen met bezoekers in gesprek gaan. Er zijn ook PvdA-leden uit Provinciale Staten uitgenodigd.