PvdA Meierijstad wil hoger minimumloon

MEIERIJSTAD - De PvdA-fractie in Meierijstad dient tijdens de raadsvergadering van 5 november een motie in om het minimumloon van tien naar veertien euro te verhogen. In ieder geval moet de gemeente de eigen medewerkers een minimumloon van veertien euro gaan betalen.

Omdat de gemeente niet over het minimumloon gaat zal de PvdA het college van burgemeester en wethouders vragen er bij de regering op aan te dringen dat minimumloon te verhogen.

Mensen profiteren niet mee

Los daarvan wil de fractie dat het college ervoor zorgt dat alle medewerkers die in dienst zijn van de gemeente Meierijstad, minimaal veertien euro per uur gaan verdienen. De sociaaldemocraten willen ook dat de gemeente er bij bedrijven en organisaties in Meierijstad op aandringt dat zij het minimumloon opschroeven.

Volgens de fractie is Nederland één van de rijkste landen van de wereld maar profiteert een grote groep mensen, waaronder inwoners van Meierijstad, daarvan niet in redelijke mate van mee. “Zo is berekend dat iemand met een minimumloon hier nu 20% minder kan betalen dan 40 jaar geleden,” aldus de PvdA.