PvdA en GroenLinks trekken samen op bij verkiezingen

'Beste keuze voor sterk progressief geluid'

MEIERIJSTAD – De PvdA en GroenLinks gaan samen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad in 2022. De PvdA zit nu in de gemeenteraad van Meierijstad, GroenLinks niet. Bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer en Provinciale Staten behaalden GroenLinks en PvdA in Meierijstad steeds allebei ongeveer zes procent van de stemmen.

Kwafo Acquaah Arhin is een van de stuwende krachten achter deelname van GroenLinks aan de verkiezingen in Meierijstad. Sinds twee jaar woont de secretaris van de GroenLinks-afdeling Meierij en Maashorst in Mariaheide. En dat heeft zijn betrokkenheid bij de lokale politiek ver-groot.

De ledenvergaderingen van beide partijen hebben be-sloten samen op te trekken bij de komende verkiezingen. De besprekingen daarover lopen al langer. In het voorjaar dacht de PvdA er al over na hoe in Meierijstad het progressieve geluid het beste gehoord kon worden.

“Onze conclusie was dat een samenwerking met GroenLinks daarbij helpt” legt Marja Stevens, voorzit-ter van PvdA Meierijstad uit.

Samen één verkiezingsprogramma

Helemaal nieuw is samenwerking tussen de twee par-tijen bij gemeentelijke verkiezingen niet. “We hebben in meerdere gemeentes ervaring met de samenwerking GroenLinks-PvdA”, zegt Cent van den Berg, voor-zitter GroenLinks Meierij en Maashorst. “In Boxtel trekken GroenLinks en PvdA ook samen op, dat heeft bij meerdere verkiezingen goed gewerkt.”

De twee partijen gaan nu samen een verkiezingspro-gramma schrijven.

Kwafo Acquaah Arhin is blij dat de samenwerking er komt. “We willen laten zien dat we verbonden zijn met onze landelijke partijen en willen die herkenbaarheid behouden. We gaan daarom onder de naam PvdA-GroenLinks Meierijstad verder.”

LEES OOK: 'Iedereen moet een stem hebben'