Publiek kan mooiste Vuurvogel kiezen

VEGHEL – In de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel is de tentoonstelling De Vuurvogel te zien. De expositie is georganiseerd ter ere van het vijfjarig bestaan van Phoenix Cultuur. Het publiek kan het mooiste kunstwerk kiezen.

Phoenix Cultuur riep creatievelingen uit heel Meierijstad op een vuurvogel te maken. Dat kon in allerlei vormen, materialen en technieken; met papier, klei, hout of textiel, in muziekklanken, als theaterscene, een film of choreografie.

Ondanks de perikelen rondom corona en de lockdowns zijn er 22 inzendingen binnengekomen die nu eindelijk aan het publiek getoond kunnen worden.

Wedstrijd

Bezoekers aan de Noordkade kunnen deze zomer een kijkje nemen en een stem uitbrengen op hun favoriet. Na een extra beoordeling door een Phoenix-jury, wordt in september bekend gemaakt welke vuurvogel tot ultieme favoriet is uitgekozen. De winnaar ontvangt een op maat gemaakte dagworkshop voor maximaal vijf personen bij Phoenix Cultuur.

De expositie ‘De Vuurvogel’ is tot en met 12 september te bewonderen (en te beoordelen) op de Noordkade in Veghel. Kijk voor meer informatie over Phoenix Cultuur op www.phoenixcultuur.nl.