Promotiesprookje Blauw/Geel’38 voorbij na spannende penaltyserie

GENEMUIDEN – Blauw/Geel’38 gaat niet naar de finale van de play-offs voor een plekje in de Tweede Divisie. De ploeg uit Veghel verloor zaterdagmiddag na 120 minuten speeltijd en een zeer matige penaltyserie van SC Genemuiden.

De wedstrijd leek in bepaalde opzichten op het eerste bedrijf van deze strijd om promotie, maar dan waren de rollen exact omgekeerd. In deze wedstrijd kwam Blauw/Geel namelijk op een 0-1 voorsprong, waarna Genemuiden uiteindelijk er overheen ging en 4-1 voorkwam.

Uiteindelijk kwam Blauw/Geel terug tot een 4-3 voorsprong. De terugkeer van Blauw/Geel was alleen iets spectaculairder, voornamelijk omdat het laatste doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd viel, waarna er een penaltyserie volgde.

Deze penaltyserie werd gekenmerkt door veelal slecht ingeschoten penalty's, maar doordat dit aan beide kanten zo was werd het wel extra spannend. Maar doordat Lars Loermans uiteindelijk een penalty miste door hoog over de goal te schieten was de wedstrijd gespeeld; Genemuiden gaat naar de finale van de play-offs.