Project Sporten en Bewegen levert Amicitia nieuw seniorenteam op

SCHIJNDEL - Handboogvereniging Amicitia heeft een nieuw seniorenteam. Dit team is het resultaat van het project Sporten en Bewegen wat de gemeente Meierijstad vorig jaar is opgestart. Met hulp van subsidie probeert Meierijstad inwoners die minder zijn gaan sporten na corona weer aan het bewegen te krijgen.
Het seniorenteam van Amicitia met Anton Giezen, Jos Teunissen, Toon van Boxtel en Frenk van Roij
Fotograaf: Wim van Uden

Clinics bij Handboogvereniging Amicitia
Amicitia heeft in 2022 met ondersteuning van de gemeente een aantal clinics georganiseerd. In totaal hebben door deze clinics ongeveer 20 senioren kennis gemaakt met de handboogsport. Vier senioren waren al vrij snel geïnfecteerd met het ‘schietvirus’ en zijn na een beginnerscursus nu lid van Amicitia.

Vuurdoop
Na een achttal intensieve trainingen is dit nieuwe seniorenteam zover dat ze de schietsport onder de knie hebben. 14 maart volgt hun vuurdoop door de deelname aan het traditionele Winterkoningschieten. Dat is een onderlinge wedstrijd op basis van het knock-out systeem, waarbij steeds twee schutters tegen elkaar de strijd aangaan. Uiteindelijk maken twee schutters in de finale uit wie voor een jaar de titel Winterkoning van Amicitia mag dragen.