Project Geld & Zo ook in Sint-Oedenrode en Veghel

MEIERIJSTAD - Het project Geld & Zo wordt na Schijndel op verzoek van de gemeente nu ook in Veghel en Sint-Oedenrode opgestart. Geld & Zo is een gratis spreekuur bij Welzijn De Meierij voor vragen over geld en formulieren. In Sint-Oedenrode start Geld & Zo vanaf 11 mei in de bibliotheek aan de Deken van Erpstraat. In Veghel gebeurt dit later dit jaar.

Geld & Zo is begonnen als eerste project van de coöperatie welzijn in Meierijstad. Daarin werken Ons Welzijn, Welzijn De Meierij, Lumens, Mee en Farent samen.
Op woensdag 11 mei wordt om 14.00 uur Geld & Zo in Sint Oedenrode geopend. Elke woensdag is er spreekuur van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek. Wethouder Menno Roozendaal opent het spreekuur officieel. In het spreekuur kan van alles aan bod komen. Het betalen van rekeningen of vragen over toeslagen van de gemeente en/of overheid, moeite met begrijpen van brieven en formulieren, enzovoorts.
De ondersteuningsgroep Senior Rooi, de voedselbank Sint Oedenrode, schuldhulpverlening Gemeente Meierijstad, Odaparochie, Sociaal raadslieden Lumens en de mensen van Elke kind een sint in Sint Oedenrode hebben geholpen bij de voorbereiding van dit spreekuur en zullen de voortgang nauwlettend in de gaten houden.