PROfessionals wedstrijd Elde College blijft maar groeien (video)

SCHIJNDEL - Het Elde College in Schijndel was woensdag het strijdtoneel van de PROfessionals-wedstrijd. Dit is een wedstrijd voor leerlingen van het praktijkonderwijs. In verschillende categorieën werd er gestreden om vakcertificaten. Het was de derde editie van deze wedstrijd. Het aantal deelnemers en categorieën blijft groeien.

Dat de wedstrijd steeds groter en belangrijker wordt is erg belangrijk volgens organisator Marco Bemelmans. “Dit is de enige wedstrijd voor praktijkgeschoolden. Dat maakt deze wedstrijd erg belangrijk, omdat we hiermee aan het bedrijfsleven kunnen tonen dat er veel talent in het praktijkonderwijs rondloopt”.

Naast de al bestaande kook- en bakwedstrijden waren er dit jaar ook wedstrijden voor houtbewerkers en hoveniers. De hovenierswedstrijd werd gewonnen door Delano Ooms, uit Lieshout. Hij hoopt dat hij hiermee meer kans heeft op werk. “Ik wil graag hovenier worden, dus dit staat wel goed op mijn cv”, vertelt hij.

Volgens Bemelmans staan dit soort overwinningen inderdaad goed op je cv. “Omdat het de enige wedstrijd is voor het praktijkonderwijs toon je hiermee aan een werkgever aan dat je de beste van Nederland bent. Dat is erg mooi natuurlijk”.