Proefdraaien voor wijkfestival

VEGHEL – Op zaterdag 15 juli wordt op het Heilig Hartplein een spetterend wijkfestival georganiseerd. Het Lange Tafels der Ontmoeting Festival. Het festijn moet een gezellige belevenis worden met een scala van activiteiten om van te genieten. Met als uiteindelijke bedoeling om de bewoners uit de verschillende wijken in Veghel West samen aan lange tafels bij elkaar te krijgen. Een multicultureel geheel.

Donderdagavond hield men bij de woningen aan het Heilig Hartplein een proefavond. Met veel muziek en een optreden van Tea Time, een intiem theaterconcert. Er was een sjoelbakcompetitie en met de Koffie Leuten dronk men koffie. Het inspiratiemuseum van Casper Hoenderdos was ook aanwezig, er waren jongleurs en je kon er ook nog een ijsje eten. Publiek was er ook. Wijkbewoners uit de omgeving kwamen af op de gezelligheid en ook mensen op weg naar de Noordkade namen een kijkje.

Nog meer pop-up straatfeesten
Voordat het grote wijkfestival plaatsvindt komen er nog meer van deze pop-up straatfeesten, vertelt Wieke van der Heijden van de organisatie. Op donderdag 1 juni van 18.30 tot 20.30 uur op het Groene Plein in de Oranjewijk, op 8 juni van 18.30 tot 20.30 uur op het Pleintje in de Bloemenwijk en vrijdag 2 juni van 16.00 tot 18.30 uur op de Sluisstraat op de hoek bij de Heilig Hartkerk.

Diverse nationaliteiten
Ger Snelders, de voorzitter Wijkraad West hoopt dat het festival aanslaat bij alle bewoners van de multiculturele wijk Veghel West. “Dit is een prachtig initiatief. Er wonen mensen van diverse nationaliteiten in deze omgeving. Als we die bij elkaar kunnen brengen dan krijgen we een nog leefbaardere wijk dan er nu al is”. En uit de grond van zijn hart zegt Ger: “Eerlijk is eerlijk, ik mis de mensen van niet Nederlandse afkomst. Die heb ik er ook graag bij in mijn wijk”. Ook Wieke van der Heijden van de organisatie hoopt dat op 15 juli heel veel wijkbewoners aanwezig zijn tijdens het lange Tafels der Ontmoeting Festival. De aftrap van donderdagavond geeft alle hoop dat dit gaat gebeuren.