Problemen voor Coldservice Veghel

VEGHEL - Bij Coldservice in Veghel wordt ook vandaag nog met man en macht, en vooral veel grote hijskranen, gewerkt om de sneeuwoverlast op het dak de baas te blijven. In de nacht van dinsdag op woensdag is een deel van het dak ingezakt en sinds die tijd wordt er van alles aan gedaan om verdere problemen te voorkomen.

Coldservice, gevestigd op industrieterrein De Amert in Veghel, is een gespecialiseerd bedrijf in het verpakken, opslaan en transporteren van gekoelde producten.
Ondanks de grote problemen die het bedrijf heeft van de sneeuwoverlast gaan die werkzaamheden nog wel ‘gewoon’ door.

Nieuwbouw afgeblazen
Ook op een andere manier zit Coldservice op dit moment in de problemen, want de geplande nieuwbouw van twee 50 meter hoge nieuwe vrieshuizen langs de A50 gaat niet door, zegt directeur Maickel Versantvoort vandaag in het Brabants Dagblad.

Door de wereldwijde problemen als gevolg van de corona en met name de handel met China heeft Coldservice besloten om deze investering te schrappen en te kiezen voor een forse interne reorganisatie en verbouwing van de huidige panden aan de Amert.

Windmolens
De geplande nieuwe vrieshuizen langs de A50 zouden alle energie gaan gebruiken van één van de vier geplande grote windmolens die er langs de A 50 bij Veghel gebouwd gaan worden. En met de restwarmte van de vrieshuizen zou dan het hele industrieterrein van De Amert voorzien kunnen worden van elektriciteit, maar ook dat gaat nu dus in die vorm niet door