Prins Leon d’n Urste nieuwe heerser van Kuussegat

Prins Leon d'n Urste met zijn Adjudanten en gevolg
Fotograaf: CV De Kuussegatters

KUUSSEGAT - Leon van Boxtel staat in het Jubileumjaar (55 jr) als Prins Leon d’n Urste aan het roer van De Kuussegatters. Dat werd vrijdagavond bekend tijdens de eerste zittingsavond van het Veghelse carnaval. De 50-jarige rasechte Kuus is getrouwd met Martje.

Prins Leon is al negen jaar directeur van drie basisscholen: De Empel in Empeldonk, De Antoniusschool in Paplippelland en De Nicolaasschool in Zandhazenrijk. Daarvoor was hij directeur van de basisschool De Ark in Kuussegat. Sinds dit jaar is hij ook directeur van de Taalvijver, een voorziening voor anderstalige kinderen. In z’n vrije tijd gaat hij graag hardlopen om samen met de Marathontoppers een hele of een halve marathon in het buitenland te lopen. Daarnaast zit hij namens partij HIER in de gemeenteraad en is hij lid van de Burgersociëteit Veghel.

Lang geheim houden
Eind juni 2021 werd Van Boxtel al gevraagd om Prins te worden. “Nadat ik als Prins van Kuussegat 2021/2022 was gevraagd moesten we het niet vijf, maar bijna achttien maanden stilhouden en in onze eigen ‘bubbel’ blijven! We weten allemaal hoe dat gelopen is. Geen Hofzittingen betekende geen Prins Carnaval. Samen met mijn Adjudanten en onze vrouwen moesten we pas op de plaats maken. Dat was even slikken”, aldus Leon van Boxtel. Bas van Boxtel en Niels van Doorne staan hem de komende tijd bij als Adjudant.

De Adjudanten
Bas van Boxtel is 49 jaar en zegt al 16 jaar dolgelukkig te zijn met Conja. Samen hebben zij drie dochters, Lone (11 jaar), Dané (13 jaar) en Yzze (14 jaar). Voor hen moesten zij de uitverkiezing bijna 2 jaar geheim houden. Bas werkt al 29 jaar bij Hutten, waarvan de laatste jaren als manager van de productiebedrijven. Daar is hij verantwoordelijk voor alle culinaire producten die de productie keuken, bakkerij en de Verspillingsfabriek verlaten. Net als Bas van Boxtel is ook Niels van Doorne vereerd dat hij Adjudant mag zijn. Niels is 46 jaar oud, getrouwd met Meike en samen hebben zij drie dochters: Milou (17 jaar), Fieke (14 jaar) en Sille (12 jaar). “Carnaval zit in ons bloed. Het loopt als een rode draad door ons gezin. Meike is lid geweest bij de jeugdcommissie. Daar heb ik de carnavalsvereniging leren kennen”, aldus de nieuwe Adjudant van de Prins. In het dagelijks leven werkt hij in Tilburg bij een technische groothandel in aandrijftechiek.

Prins Leon d'n Urste
Fotograaf: CV De Kuussegatters
Prins Leon d'n Urste met zijn adjudanten
Fotograaf: CV De Kuussegatters