Primeur voor ErpuitdeKunst

ERP - ErpuitdeKunst heeft de primeur om als eerste een deel van de Kunstcollectie Meierijstad te mogen exposeren. Het is voor het eerst dat een groot deel van de gemeentelijke kunstcollectie buiten het Museum Jan Heesterhuis of de eigen tentoonstellingsruimte in het RAADhuis Schijndel wordt geëxposeerd.
Een deel van de kunstcollectie Meierijstad is te zien in Simeonshof in Erp
Fotograaf: Jan van Oort

Thema landschap
De expositie in de gangen en de centrale hal in Simeonshof te Erp omvat 31 kunstwerken met als thema landschap. Er zijn werken van onder andere Dorus van Oorschot te zien. Deze expositie van ErpuitdeKunst dus geen werk van een lokale kunstenaar, maar een serie landschappen uit de gemeentelijke Kunstcollectie Meierijstad.

De kunstverzameling van de gemeente Meierijstad bestaat uit de collecties van de drie voormalige gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel en de nalatenschap van de Schijndelse kunstenaar Jan Heesters.

Opening
De officiële opening is op dinsdag 23 januari om 19.00 uur. De ingang van Simeonshof is net achter de Sint Servatiuskerk. De expositie is tot en met 17 maart dagelijks gratis te bezoeken. Parkeren bij Simeonshof kan achter in de Paus Joanneslaan of op het Hertog Janplein.

Het depot in het RAADhuis in Schijndel met een gedeelte van de kunstcollectie Meierijstad
Fotograaf: Jan van Oort
Een deel van de kunstcollectie Meierijstad is te zien in Simeonshof in Erp