Prikkelarm uurtje kermis Veghel (video)

VEGHEL - De muziek, attracties en lichten gaan een tandje lager bij de Veghelse kermis. Voor de eerste keer begint de kermis met een prikkelarm uurtje dit jaar van zaterdag tot en met woensdag.

Het prikkelarme uurtje betekent dat mensen die last hebben van hard geluid en lichtflitsen toch kunnen genieten van de kermis. Dat betekent dus minder toeters en bellen dan normaal. Prikkelarm betekent echter niet prikkelvrij, dus er is nog steeds sprake van geluid en licht.

Kermisdrukte
Stichting Kermissen Veghel koos voor het prikkelarme uurtje omdat bezoekers dat graag net als op andere kermissen wilden hebben. Sommige exploitanten trokken zich er meer van aan dan andere. De exploitant van de kamelenrace vond dat een beetje geluid en drukte hoort bij de kermis.

Rustiger begin
De kans dat de gehele kermis voortaan helemaal prikkelarm wordt gemaakt is klein. Voorzitter van de Stichting Kermissen Veghel, Mike van den Biggelaar, weet nog niet hoe exploitanten een prikkelarm, rustiger begin van de dag ervaren. Ook is nog onduidelijk hoeveel animo er is voor de prikkelarme kermis.