Prikkelarm kermisuurtje vooral door senioren positief ervaren

SCHIJNDEL - Dinsdagmiddag was er een prikkelarm uurtje ingesteld op de kermis in Schijndel. Op speciaal verzoek van de gemeente draaiden de attracties vanaf 14:30 uur zonder geluid en lichtprikkels een uur lang hun rondjes. Wat opviel was dat veel bezoekers er niet eens zoveel van merkten.

“Niets van gemerkt”
Het was gezellig druk dinsdagmiddag op de Schijndelse kermis. Een hoog ‘opa en oma met kleinkinderen’ gehalte zorgde voor een gemoedelijke sfeer. En alle attracties draaiden van 14:30 uur tot 15:30 uur hun rondjes zonder harde muziek of geschreeuw. Een rondje over de kermis leerde dat er nagenoeg geen bezoekers waren die speciaal voor dit uurtje kermis zonder prikkels waren gekomen. Sterker nog, veel bezoekers viel het pas op dat er geen geluid was nadat ze erop waren gewezen. Opmerkingen als “nu je het zegt” waren meermalen te horen. En niet alleen van ouderen maar ook van de jeugd. Blijkbaar is het een gewenning dat kermis en harde muziek onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Vooral senioren positief
Opvallend veel senioren, opa’s en oma’s met kleinkinderen waren positief over de geluidsarme kermis: “Het is fijn om zonder geschreeuw met elkaar te kunnen praten” en “Van mij mag het altijd zo zijn” aldus een oudere bezoeker. De jeugdige bezoekers maakte het ook niets uit of er wel of geen muziek te horen is. “Prima zo” was uit meerdere monden te horen. Het uurtje prikkelarme kermis is nog niet op alle kermissen in Meierijstad standaard. Dit wordt per kermis vastgesteld.

Rust in de Body Shake tijdens 'Prikkelarm uurtje' op de kermis in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Prikkelarm uurtje' op de kermis in Schijndel
Ook de jeugd waardeert het 'prikkelvrij uurtje' op de kermis