Prijs met de Phoenix Muziekchallenge@Home

MEIERIJSTAD - De uitreiking van de prijzen voor de Phoenix Cultuur muziekchallenge@home vond op zaterdag 17 April plaats aan de Noordkade. De uitreiking was buiten en Marc van Kessel, muziekcoördinator van Phoenix Cultuur reikte de prijzen uit.

Kindermuziekweek

In de week van 9 tot en met 18 april vond de nationale Kindermuziekweek plaats. De bedoeling van deze week is om kinderen van 4 - 12 jaar in aanraking te laten komen met muziek. Phoenix Cultuur bedacht daarvoor een Muziek Challenge @Home. Leonie Pijpers-Clahsen was de drijvende kracht achter de challenge.

De challenge

Kinderen werden uitgedaagd om thuis een mooi filmpje van een muziekoptreden te maken. Ze konden hun eigen favoriete liedje of instrumentaal muziekstuk kiezen. Dat optreden thuis kwam in de plaats van de optredens die normaal gesproken aan het eind van het cursusjaar plaatsvinden.

Jury

Een deskundige jury, bestaande uit muziekdocenten van Phoenix Cultuur, bekeken alle filmpjes en maakte een keuze uit de beste inzendingen. De jury luisterde naar het muzikale optreden en keek ook naar de leuke aankleding.