Predicaat Hofleverancier voor Rijkers Naaimachines

VEGHEL – Rijkers Naaimachines in Veghel mag zich sinds zondag Hofleverancier noemen. Dit eervolle predicaat mochten de huidige eigenaren Leo en Desirée Rijkers zondagmiddag in ontvangst nemen tijdens een receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van hun bedrijf.


In 1919 startte Marinus Rijkers samen met zijn echtgenote Maria een winkel in fietsen (reparaties) en wasmachines in de Kalverstraat in Veghel. In 1922 kwam daar de verkoop van naaimachines bij. Tonnie en Mia waren de tweede generatie Rijkers die de winkel overnam en sinds 1995 runnen Leo en Desirée Rijkers samen met hun medewerkers het familiebedrijf.

Deskundigheid
Rijkers Naaimachines is inmiddels bijna 100 jaar gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparaties van naaimachines. De jarenlange ervaring en vakkennis is van vader op zoon doorgegeven. Bij Rijkers Naaimachines is de klant koning, het bedrijf kenmerkt zich door een enorme deskundigheid, passie en enthousiasme en dat tezamen met uitstekende service en klantgerichtheid maakt dat het bedrijf vol vertrouwen de toekomst tegemoet treedt. Rijkers Naaimachines is gevestigd in de Molenstraat 81 in Veghel.

Predicaat Hofleverancier Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen circa 500 bedrijven zich Hofleverancier noemen.