Postenwandeling toont veelzijdigheid Eerdse Bergen

EERDE - Op zondag 5 mei verzorgen de natuurgidsen-in-opleiding van natuurvereniging IVN een postenwandeling door het compacte natuurgebied van de Eerdse Bergen. Het unieke van dit relatief kleine gebied is de veelzijdigheid aan biotopen.

De wandeling toont men onder meer het heide-, bos- en weidelandschap van het gebied, waartoe ook de voormalige vuilnisbelt De Vlagheide behoort. Ook het leven in en rondom de aanwezige poel wordt uitvoerig belicht. De gidsen die bijna hun IVN-opleiding hebben afgerond, hebben het voorbije jaar volop onderzoek gedaan naar de aanwezige flora en fauna in het natuurgebied aan de rand van Eerde. Als geen ander kunnen zij inmiddels dan ook het unieke van dit gebied laten zien, waaronder diverse (weide)vogels, een grote diversiteit aan planten en het leefgebied van de levendbarende hagedis.

Noemenswaardig zijn zeker de vele waargenomen levensvormen in en rondom de poel. Op diverse plekken (posten) wordt tijdens de wandeling verteld over de grote diversiteit aan leven dat je aantreft op de Eerdse Bergen en De Vlagheide. Wie interesse heeft voor de postenwandeling kan zich tot en met vrijdag 3 mei opgeven via mail info@ivn-veghel.nl. Start is tussen 9 en 10 uur; bij opgave wordt het exacte tijdstip doorgestuurd. Het startpunt is het speelmonument Spitfire aan de Vlagheide 8 in Eerde. De postenwandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Meer informatie: www.ivn-veghel.nl.