Positieve jaarcijfers voor BrabantZorg: ‘Trots op medewerkers en vrijwilligers’

MEIERIJSTAD – 2023 was een uitstekend jaar voor BrabantZorg. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het zorgorgaan heeft gepubliceerd. BrabantZorg krijgt hoge waarderingscijfers van cliënten, medewerkers zijn positief over hun werkgever en financieel gezien zijn er groene cijfers gedraaid.
Bron: BrabantZorg

Voor BrabantZorg was 2023 een jubileumjaar. Het vierde afgelopen jaar zijn vijftiende verjaardag. In de jaarcijfers laat het met trots weten dat het gemiddeld een 8,6 krijgt van cliënten in de thuiszorg en een 8,7 van de bewoners op een van de 33 locaties die het beheert. En ook de werknemers zijn te spreken over BrabantZorg. 89 procent laat weten veel werkplezier te beleven, terwijl 91 procent zegt trots te zijn op het werk dat ze doen.

Positief jaarresultaat
Ook op financieel vlak waren de cijfers onder de streep positief. Er werd over 2023 een omzet van 315,5 miljoen euro behaald. Het nettoresultaat was uiteindelijk 6,7 miljoen. In 2022 lag dit cijfer wel wat hoger (9,8 miljoen). Toch laat BrabantZorg weten tevreden te zijn met deze eindbalans.

Bestuursvoorzitter Miriam Haagh blikt terug op 2023: “Door onze 5800 enthousiaste medewerkers in dienst, ZZP’ers die ons hielpen en met behulp van zo’n 3200 vrijwilligers, is in het afgelopen jaar aan gemiddeld 11.000 cliënten steun en hulp geboden. Medewerkers en vrijwilligers zijn het hart van onze organisatie die elke dag een tomeloze inzet laten zien.”